Sabtu, 13 November 2010

KISAH YAYA+MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_^)


Assalamualaikum. Peminat nasyid malaysia kini dilanda tsunami, taufan, ribut,Maher Zain termasuklah yaya dan family hehe. Memang ribut taufan betul minatnya hehe... 
nak tahu x camner yaya boleh jatuh cinta sangat2 kat maher zain dan lagu2 karya beliau???
camnieyy citer die...pada arieyy ahad ,tarikh die yaya lupa la huhu tp yg yaya ingat mase tu pertengahan bulan puasa ..macam biase la kalu da arieyy ahad tue mesti ade rancangan MELODI kan hehe..yaya pun tengok la rancangan melodi tue..mase duk tg melodi tue yaya da nak masuk bilik da sb rancangan tu makin lama makin bosan tahap gaban la huhu..tp yaya still jugak duk hadap tv tue,sb mase tue yaya rase cam borink la pulak kalu duk lam bilik..yaya pun layan jer la sampai abis....pastu terdengar la lagu insyaallah yg memang popular plus best sangat2 dlm dunia nie hehe...mase tu yaya x pk sangat la pasal brother maher niey..yaya penasaran nak tahu pasal lagu tue sb dlm lagu tukan ade sebut inshaallah name lagu tu pun inshaallah..mesti la ADE INSHAALLAH ape la yaya nieyy hehe... bukan ape perkataan yang lain yaya x berapa dgr +paham sangat hehehe maklumlah bi x berape nak ok huhu..tp separuh jer la melodi pasang video tue huhu,yaya pun ape lagi,masuk bilik bukak lappy terus bukak u tube...memang penasaran sangat la nk th pasal lagu tue hehe..pastu yaya taip la name maher zain mula2 kelam kabut jugak sb yaya terlupa nama die..macam2 nama kuar last2 yaya taip jer inshaallah..ambek kau terus kuar maher zain hehe...best2...(^_^) ..start dari tu la yaya selalu dengar semua lagu2 maher zain dan hayati lirik2 die ,dan dlm mase yg sama jugak yaya try translate satu2 mksd die..now yaya paham da setiap maksud lagu maher zain..ape yg yaya boleh cakap yaya memang tabik giler2 arr kat maher zain nieyy memang tak sia2 yaya minat die......Brother maher zain thanx u so much for wonderfull,amazing, songs....syukur alhamdulillah d dalam manusia sedang hanyut dengan dunia Allah kirimkan seorang hamba Allah  yg  rendah diri ,keperibadian yg tinggi yg berdakwah melalui lagu2 yg indah memuji ilahi ...ALHAMDULILLAH....terima kasih Ya Allah...terima kasih.....


sejak dari tue kehidupan yaya pun terus berubah,dlm handphone n95 yaya hanya ade lagu maher zain dan bacaan Al-Quran tiada lagi lagu2 barat n melayu yg ntah ape2 tue huhu....Alhamdulillah sedikit demi sedikit yaya berubah dan yaya juga tanamkan azam untuk berubah menjadi hamba Allah dan muslimah yg lebih baik dan cuba perbaiki sikap yaya dan lebih taat kepada yg MAHA PENCIPTA.. ....yaya selalu pegang pada kate2 niey"kalu maher zain boleh berubah kenape tidak kita"...




selepas yaya kenal maher zain tapi maher zain tak kenal yaya tue hehe..yaya pun bergiat aktif mencari  facebook maher zain..bile jumpa jer yaya terus add n komen excited sangat2 hehe...duk yaya jalan n tengok2 wall brother maher tue yaya pun nampak la perkataan nieyy maher zain malaysia-fc ...perkataan pertama yg kuar dr mulut yaya adelah'mak aihh maher zain da ade fans club kat malaysia best..best' dan tanpa melengahkan mase yaya terus add pages tu..dan start dr tue,yaya selalu ker pages maher zain,dan mzm-fc....semakin ary semakin dekat maher zain nk datang malaysia..
yaya pun semakin excited ,semakin bertambah excited yaya bila tahu maher zain punyer konsert akan berlangsung d MBSA SHAH ALAM...dekat jugak la dgn bukit jelutonggg...heppy giler yaya time tuh hehehe... d pendekkan citer tinggal satu ary lagi maher zain nk dtg malaysia dan yaya dpt tahu  mzm-fc  nk sambut maher zain kat airport...yaya lagi excited nk join hehe.. ermm pastu yaya tanya la kak na boleh tak pegi huhu,hurrmmm akhirnyer yaya x pergi jugak huhu
sbnrnyer sedy sgt2 sb x ley join + jumpa maher zain dr sesi bertemu peminat hinggalah ke konsert  semua yaya x leh join huhu sedey sangat2 padahal semua tue area selangor jer huhu da dekat sangat da ngan yaya huhuhu..sebab kenape yaya x pergi first sebab yaya tak sehat..second sebab k.na keje huhu..memang xde rezeki yaya la time tuh..sedey sangat2..hope next year yaya boleh jumpa brother maher zain insyaallah...
dan sampai sekarang yaya aktif d pages brother maher dan maher zain malaysia fans club....
tu je la citer die hehe...(^_^)
























eh..eh jap2 tengok bawah please hehee













nampak tak gamba yaya kat ctue hehe...nak tahu kenape yaya ade kat ctue..sbnrnyer yaya join 

Voices Of Hearts for Our Brother Maher zain...(buku nie untuk brother maher zain)


                                   BROTHER MAHER ZAIN DAN AKHI FAIRUZ


buku nie da selamat berada d tangan brother maher zain..pada 15 oct 2010..so sweet kan thanx tue akhi fairuz dan firuz akhtar..(admin mzm-fc)sb da anjurkan buku niey...(^_^)




AKHIR KATA YAYA SAYANG MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_6) ...


0 ulasan:

Sabtu, 13 November 2010

KISAH YAYA+MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_^)

Dicatat oleh yaya pocoyo di 11:21 PTG

Assalamualaikum. Peminat nasyid malaysia kini dilanda tsunami, taufan, ribut,Maher Zain termasuklah yaya dan family hehe. Memang ribut taufan betul minatnya hehe... 
nak tahu x camner yaya boleh jatuh cinta sangat2 kat maher zain dan lagu2 karya beliau???
camnieyy citer die...pada arieyy ahad ,tarikh die yaya lupa la huhu tp yg yaya ingat mase tu pertengahan bulan puasa ..macam biase la kalu da arieyy ahad tue mesti ade rancangan MELODI kan hehe..yaya pun tengok la rancangan melodi tue..mase duk tg melodi tue yaya da nak masuk bilik da sb rancangan tu makin lama makin bosan tahap gaban la huhu..tp yaya still jugak duk hadap tv tue,sb mase tue yaya rase cam borink la pulak kalu duk lam bilik..yaya pun layan jer la sampai abis....pastu terdengar la lagu insyaallah yg memang popular plus best sangat2 dlm dunia nie hehe...mase tu yaya x pk sangat la pasal brother maher niey..yaya penasaran nak tahu pasal lagu tue sb dlm lagu tukan ade sebut inshaallah name lagu tu pun inshaallah..mesti la ADE INSHAALLAH ape la yaya nieyy hehe... bukan ape perkataan yang lain yaya x berapa dgr +paham sangat hehehe maklumlah bi x berape nak ok huhu..tp separuh jer la melodi pasang video tue huhu,yaya pun ape lagi,masuk bilik bukak lappy terus bukak u tube...memang penasaran sangat la nk th pasal lagu tue hehe..pastu yaya taip la name maher zain mula2 kelam kabut jugak sb yaya terlupa nama die..macam2 nama kuar last2 yaya taip jer inshaallah..ambek kau terus kuar maher zain hehe...best2...(^_^) ..start dari tu la yaya selalu dengar semua lagu2 maher zain dan hayati lirik2 die ,dan dlm mase yg sama jugak yaya try translate satu2 mksd die..now yaya paham da setiap maksud lagu maher zain..ape yg yaya boleh cakap yaya memang tabik giler2 arr kat maher zain nieyy memang tak sia2 yaya minat die......Brother maher zain thanx u so much for wonderfull,amazing, songs....syukur alhamdulillah d dalam manusia sedang hanyut dengan dunia Allah kirimkan seorang hamba Allah  yg  rendah diri ,keperibadian yg tinggi yg berdakwah melalui lagu2 yg indah memuji ilahi ...ALHAMDULILLAH....terima kasih Ya Allah...terima kasih.....


sejak dari tue kehidupan yaya pun terus berubah,dlm handphone n95 yaya hanya ade lagu maher zain dan bacaan Al-Quran tiada lagi lagu2 barat n melayu yg ntah ape2 tue huhu....Alhamdulillah sedikit demi sedikit yaya berubah dan yaya juga tanamkan azam untuk berubah menjadi hamba Allah dan muslimah yg lebih baik dan cuba perbaiki sikap yaya dan lebih taat kepada yg MAHA PENCIPTA.. ....yaya selalu pegang pada kate2 niey"kalu maher zain boleh berubah kenape tidak kita"...




selepas yaya kenal maher zain tapi maher zain tak kenal yaya tue hehe..yaya pun bergiat aktif mencari  facebook maher zain..bile jumpa jer yaya terus add n komen excited sangat2 hehe...duk yaya jalan n tengok2 wall brother maher tue yaya pun nampak la perkataan nieyy maher zain malaysia-fc ...perkataan pertama yg kuar dr mulut yaya adelah'mak aihh maher zain da ade fans club kat malaysia best..best' dan tanpa melengahkan mase yaya terus add pages tu..dan start dr tue,yaya selalu ker pages maher zain,dan mzm-fc....semakin ary semakin dekat maher zain nk datang malaysia..
yaya pun semakin excited ,semakin bertambah excited yaya bila tahu maher zain punyer konsert akan berlangsung d MBSA SHAH ALAM...dekat jugak la dgn bukit jelutonggg...heppy giler yaya time tuh hehehe... d pendekkan citer tinggal satu ary lagi maher zain nk dtg malaysia dan yaya dpt tahu  mzm-fc  nk sambut maher zain kat airport...yaya lagi excited nk join hehe.. ermm pastu yaya tanya la kak na boleh tak pegi huhu,hurrmmm akhirnyer yaya x pergi jugak huhu
sbnrnyer sedy sgt2 sb x ley join + jumpa maher zain dr sesi bertemu peminat hinggalah ke konsert  semua yaya x leh join huhu sedey sangat2 padahal semua tue area selangor jer huhu da dekat sangat da ngan yaya huhuhu..sebab kenape yaya x pergi first sebab yaya tak sehat..second sebab k.na keje huhu..memang xde rezeki yaya la time tuh..sedey sangat2..hope next year yaya boleh jumpa brother maher zain insyaallah...
dan sampai sekarang yaya aktif d pages brother maher dan maher zain malaysia fans club....
tu je la citer die hehe...(^_^)
























eh..eh jap2 tengok bawah please hehee













nampak tak gamba yaya kat ctue hehe...nak tahu kenape yaya ade kat ctue..sbnrnyer yaya join 

Voices Of Hearts for Our Brother Maher zain...(buku nie untuk brother maher zain)


                                   BROTHER MAHER ZAIN DAN AKHI FAIRUZ


buku nie da selamat berada d tangan brother maher zain..pada 15 oct 2010..so sweet kan thanx tue akhi fairuz dan firuz akhtar..(admin mzm-fc)sb da anjurkan buku niey...(^_^)




AKHIR KATA YAYA SAYANG MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_6) ...


0 ulasan on "KISAH YAYA+MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_^)"

Copyright © 2010 yaya pocoyo............ | Design : Noyod.Com | Images: Pit-Tux