Khamis, 2 Disember 2010

YALO..YALO......stress doll

                                                  Apekah???hahaha....

               AIshhh da lama kan x update blog nieyy huhu..rindu der.hahaha pocoyos jerk. :P...
adeishh solly meyhh bukan x mo update tp  buzy doll hhoho.....
sebenarnyerkan yaya tgh rungsing+pening=stresss...dan bile yaya stress .yaya nak makan huhu....hurmmm   berat yaya da naik lagi huhu......makin stress otak yaya nieyy..hadoooiii...tmbh2 lg taun depan yaya nk masuk blaja...
duit blom cukup nie...stress lagi huhu...
+ yaya rindu kat farm ngan furs huhu...... hurmm diaorg windu kat yaya x huhu...:( 
hurmm idup yaya selalu ade kena mengena ngan stress huhu...menci.


k tu jer la kot hohoho

Selasa, 16 November 2010

salam eidul adha

da kul brape niey yaya oiiii blom tido2 lagi huhu...yaya na tido da tadi,tapi rase cam ade benda lagi x buat hehe...ape lagi kalu tak 'update blog' hehe...yaya nk citer ckit pasal raya dan dgn sengaja plus x malu yay nk buat korang mengantuk plus lapa mcm yaya skunk nie haha...;P yaya jugak nak wish kat korang   SALAM EID MUBARAK atau boleh jugak d panggil SALAM AIDI ADHA atau d kenali jugak sbg HARI RAYA HAJI atau lebih dekat lagi HARI RAYA QURBAN...semua mempunyai maksud yg sama cuma perkataan jer lain sikit ejaan die hehe.... ;p
 hurmm korang mesti da ade kat kg kan..yg ade kat kg mesti da ade kat umah kan hehe...korang masak ape besok plus korang korban ape taun nieyyy??......
best la korang ,raya  ngan family....
yaya taun niey bertambah lagi satu pengalaman baru raya d shah alam ngan kak na...
mesti korang tertanya2 ape mksd pengalaman baru tu kan hehe......
mksd die pengalaman tu baru la hahaha..;P
Ayorrkkk jgn la marah yaya main2 jer hehe...
msd die camniey...
taun 2006-2008 yaya beraya haji d houston texas...
2009 ngan family kat tganu
2010 ngan k.na d shah alam....

ha tu la mksd yaya dgn pengalaman baru hehe...
mesti korang nk th kan yaya buat ape kat houston.....
hurmm inshaallah 6t yaya citer panjang pasal houston keh hehe...

yaya sebenarnyer sedey jugak asyik jauh jer dr mak yaya....
yaya kan anak mak yaya..so sedey la ckit x dapat berkepit celah ketiak mak ngeh2... ;p
tp raye haji taun nieyy best ckit..tersangat la best...
nak tahu kenape hehe.......
adelah rahsia ..mane leh bagi tahu korang hehehe..... ;p

p/s jgn makan daging banyak sangat tau hehe..nanti masuk spital lak..
tekanan darah tinggi ngeh2.... (^_^)
pepun hati2 (says maher zain )hehe

Isnin, 15 November 2010

Al-kisah ghatering mzm-fc ...

Salammm alll hehhe...malam nieyy yaya nk smbung ckit citer pasal ghatering mzm-fc.....korang da sedia maklumkan yg yaya x dapt join ghatering ary tue...tp terubat jugak la aty yaya bile tengok kat mzm-fc gambar2 dgn telecoferences berbelit tangan yaya nak taip haha.. :P......walaupun ade perasaan sedey,kecewa,jeles sb xde kat dalam pixca tu huuhuhu...............apepun pixca tu mmg best hehe.....dan kak reena pun cakap ghatering tu berjalan dgn seperti yg diaorg rancang...ALHAMDULILLAH ...yg paling best my brother ade hehe..tp dengar2 kat telecoferences tu brother maher kurang sehat..semoga brother maher cepat sembuh..dan sentiasa d lindungi ALLAH  S.W.T selalu AMIN...(^_^) ...kat bawah niey yaya selitkan sikit pixca yg yaya ambik dr mzm-fc..hope kwn2 enjoyy dgn pixca nie...


 yg berbaju itam tu akhi fairuz(president mzm-fc)dan yg berbaju puteh tu YB..



akhi fairuz dgn en azhar...



nie pulak acara potong kek for 3rd month mzm-fc....congratulation mzm-fc...


ghatering tu meriah sangat selain ade maher zain hehe,ade juga beberapa kump.nasyid tempatan seperti in-team,in-heart,unic,castury,rina salleh dan kwn2 dr mzm-fc...

nie la kwn2 yaya dr mzm-fc...ermmm yaya x kenal diaorg tp diaorg pun x kenal yaya jugak hehe...ade la beberapa kwn2 dr mzm-fc yg selalu yaya txt acctualy x selalu la tp ade la hehe 


da end hehe...smpai cnie jer lah yg yaya blh citer,sb yaya bkn ade kat ghatering tu nk citer panjang2 hehe...pepun jage diri korang baik2 yea..(^_^)

Ahad, 14 November 2010

Maher Zain's Teleconference With Malaysian Fans on 13th November 2010 (P...





Teleconference with Maher Zain, yesterday.. (Part II) :

Wassim : Adzhar! Idon't know that you're there.

(Everyone laughs!
Hehe)

Mr. Adzhar : Yes, everyone is here. Ummi Ros is also here.

MZ
: Listen, listen. I wanna say, Eid Mubarak to all of you insyaAllah.

Mr.
Adzhar : Can you show us your video please? Or Wassim? Wassim? Do you
have video call on your skype?

Wassim : The problem with the
video, if we put 3 people, you cannot put the video...

MZ : I
don't have video anyways, I don't have video anyways, I'm talking from
my Iphone now.

Wassim : Maher Zain is talking from his Iphone
now, so he cannot speak.

Mr. Adzhar : Ohhh it's okay.

MZ :
Next time, InsyaAllah.

Wassim : Next time, next time, we will
play it plenty of times. We only knew about this last night. So Maher
Zain wanna make it happen to the fans, and this is why we made it to you
guys.

InTeam : So any last words to your fans here, insyaAllah.


MZ : Thank you brothers, I appreciate it so much. Of course
brothers and sisters, and thank you so much for your effort and your
support and please give my love to all Malaysian people and Eid Mubarak
to all of you, see you there very-very soon insyaAllah.

InTeam :
And the last words from our founder of MZM-fc. Akhi Fairuz.

Akhi
Fairuz : Brother Maher Zain. Assalamualaikum Maher Zain!
Assalamualaikum?

Wassim : Maher! Maher!

MZ : Yes!
Waalaikumsalam warahmatullahiwabarakatuh. Can you hear me?

Akhi
Fairuz : Yes yes yes! Maher Zain, saya sayang kamu!

(Everyone
laughs! :D)

MZ : Hehehehe! Saya sayang Malaysia! Sorry
Malaysians, I cannot sing. I'm very tired. Very-very tired. Next time
insyaAllah, next time.


InTeam : Alhamdulillah. It's okay
brother. We would like to thank you for spending you time with us.

MZ
: Yes my brother.

InTeam : Since you cannot sing, we wanna sing
you a song. 1,2,3!

(Everyone sings "Barakallahuma" for Maher
Zain)

MZ : Yeayyyy! Okay listen, listen! Are you really Malaysian
people or you Arabic people? You sound very much like Arab people.
Hehe.

(Fans make noise. :D)

Akhi Fairuz : Okay Maher, any
last words from you? In Malay?

MZ : My last words brothers, thank
you so much and.....

Akhi Fairuz : In Malay

MZ :
Hmm..Hati-hati (be careful)

(Fans make noise. :D)

MZ :
Bagussssssssss (good)

Akhi Fairuz : Terima kasih

MZ :
Thank you so much, terima kasih brothers. Thank you so much.
Barakallahufikum. And may Allah bless you and reward you for your hard
work, thank you so much for your support.

Fans : Ameeen

MZ
: Ameen ameen. Thank you. Jazakallahu khayr. Eid Mubarak. Eid Mubarak.
Eid Mubarak.

Akhi Fairuz : Okay Maher Zain, listen to this
please. Saya Sayang Maher Zain.

MZ : Saya sayang Maher Zain
Malaysian Fan Club!

(Fans make noise. :D)

MZ : Okay guys.
Ilal liqa'. Thank you very much. Thank you, thank you. Assalamualaikum.


Wassim : We're coming back to Malaysia, don't worry, don't
worry. We'll see you soon, insyaAllah.

MZ : Yes yes, Malaysia is
my second home. My second home, insyaAllah.

Wassim : Yes yes
yes. Who's missing me?

Mr. Adzhar : Firdaus Mahadi, our
photographer.

Wassim : Okay! Firdaus. Listen, listen.

Maher
Zain : Yes, we're missing you too, Akhi Firdaus!

Wassim : We
miss Adzhar, (the rest sorry, I just couldn't hear)

MZ : the fan
club, to all Malaysians

Wassim : To all Malaysians,
Alhamdulillah. We had a great experience and we left it and we're coming
back in February and we gotta go rock Malaysia, insyaAllah. 20,000
people in the stadium insyaAllah. Barakallahufikum.

MZ : Alright.
Assalamualaikum. Thank you.

Wassim : Thank you ya Allah.
Assalamualaikum, take care everyone. Eid Mubarak.

Credit to : Nurfatehah Md Ulang

♥♥♥ (^_____^)


Maher Zain's Teleconference With Malaysian Fans on 13th November 2010 (P...



Teleconference with Maher Zain, yesterday. (Part I)

Fans : Tell us about your new album.

MZ : "So make du'a for us
that we will make it, InsyaAllah. This is our hard work, and a lot of
time of work is gonna be spent on this, so make du'a . Allah gives us
spaces and helps us to get it done by next year, InsyaAllah."

Fans
: InsyaAllah, may Allah ease your effort, InsyaAllah. And there's one
special request, can you sing just a bit from your new song?

MZ :
To be honest, I'm very sick today. My voice is very tired. Next time
guys, insyaAllah. Next time.

Fans : (Make noise. Hehe.)

MZ
: Do you know that, since I left Malaysia, I came home to Sweden for 2
days, and I left to America for 12 days, and then I came home to Sweden
for 2 days, and then I went to Germany and Lebanon and alhamdulillah now
yesterday on day 4 I came back to Sweden and alhamdulillah I'm gonna
be left here for 2 weeks. Thank you so much brothers for calling and...

Mr.
Adzhar : Wassim, Wassim!

Wassim : Yes yes!

Mr. Adzhar :
Assalamualaikum! How are you?

Wassim : You all want me to say?

Everyone
laughs! :D

Wassim : Alhamdulillah. :D

Sabtu, 13 November 2010

KISAH YAYA+MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_^)


Assalamualaikum. Peminat nasyid malaysia kini dilanda tsunami, taufan, ribut,Maher Zain termasuklah yaya dan family hehe. Memang ribut taufan betul minatnya hehe... 
nak tahu x camner yaya boleh jatuh cinta sangat2 kat maher zain dan lagu2 karya beliau???
camnieyy citer die...pada arieyy ahad ,tarikh die yaya lupa la huhu tp yg yaya ingat mase tu pertengahan bulan puasa ..macam biase la kalu da arieyy ahad tue mesti ade rancangan MELODI kan hehe..yaya pun tengok la rancangan melodi tue..mase duk tg melodi tue yaya da nak masuk bilik da sb rancangan tu makin lama makin bosan tahap gaban la huhu..tp yaya still jugak duk hadap tv tue,sb mase tue yaya rase cam borink la pulak kalu duk lam bilik..yaya pun layan jer la sampai abis....pastu terdengar la lagu insyaallah yg memang popular plus best sangat2 dlm dunia nie hehe...mase tu yaya x pk sangat la pasal brother maher niey..yaya penasaran nak tahu pasal lagu tue sb dlm lagu tukan ade sebut inshaallah name lagu tu pun inshaallah..mesti la ADE INSHAALLAH ape la yaya nieyy hehe... bukan ape perkataan yang lain yaya x berapa dgr +paham sangat hehehe maklumlah bi x berape nak ok huhu..tp separuh jer la melodi pasang video tue huhu,yaya pun ape lagi,masuk bilik bukak lappy terus bukak u tube...memang penasaran sangat la nk th pasal lagu tue hehe..pastu yaya taip la name maher zain mula2 kelam kabut jugak sb yaya terlupa nama die..macam2 nama kuar last2 yaya taip jer inshaallah..ambek kau terus kuar maher zain hehe...best2...(^_^) ..start dari tu la yaya selalu dengar semua lagu2 maher zain dan hayati lirik2 die ,dan dlm mase yg sama jugak yaya try translate satu2 mksd die..now yaya paham da setiap maksud lagu maher zain..ape yg yaya boleh cakap yaya memang tabik giler2 arr kat maher zain nieyy memang tak sia2 yaya minat die......Brother maher zain thanx u so much for wonderfull,amazing, songs....syukur alhamdulillah d dalam manusia sedang hanyut dengan dunia Allah kirimkan seorang hamba Allah  yg  rendah diri ,keperibadian yg tinggi yg berdakwah melalui lagu2 yg indah memuji ilahi ...ALHAMDULILLAH....terima kasih Ya Allah...terima kasih.....


sejak dari tue kehidupan yaya pun terus berubah,dlm handphone n95 yaya hanya ade lagu maher zain dan bacaan Al-Quran tiada lagi lagu2 barat n melayu yg ntah ape2 tue huhu....Alhamdulillah sedikit demi sedikit yaya berubah dan yaya juga tanamkan azam untuk berubah menjadi hamba Allah dan muslimah yg lebih baik dan cuba perbaiki sikap yaya dan lebih taat kepada yg MAHA PENCIPTA.. ....yaya selalu pegang pada kate2 niey"kalu maher zain boleh berubah kenape tidak kita"...




selepas yaya kenal maher zain tapi maher zain tak kenal yaya tue hehe..yaya pun bergiat aktif mencari  facebook maher zain..bile jumpa jer yaya terus add n komen excited sangat2 hehe...duk yaya jalan n tengok2 wall brother maher tue yaya pun nampak la perkataan nieyy maher zain malaysia-fc ...perkataan pertama yg kuar dr mulut yaya adelah'mak aihh maher zain da ade fans club kat malaysia best..best' dan tanpa melengahkan mase yaya terus add pages tu..dan start dr tue,yaya selalu ker pages maher zain,dan mzm-fc....semakin ary semakin dekat maher zain nk datang malaysia..
yaya pun semakin excited ,semakin bertambah excited yaya bila tahu maher zain punyer konsert akan berlangsung d MBSA SHAH ALAM...dekat jugak la dgn bukit jelutonggg...heppy giler yaya time tuh hehehe... d pendekkan citer tinggal satu ary lagi maher zain nk dtg malaysia dan yaya dpt tahu  mzm-fc  nk sambut maher zain kat airport...yaya lagi excited nk join hehe.. ermm pastu yaya tanya la kak na boleh tak pegi huhu,hurrmmm akhirnyer yaya x pergi jugak huhu
sbnrnyer sedy sgt2 sb x ley join + jumpa maher zain dr sesi bertemu peminat hinggalah ke konsert  semua yaya x leh join huhu sedey sangat2 padahal semua tue area selangor jer huhu da dekat sangat da ngan yaya huhuhu..sebab kenape yaya x pergi first sebab yaya tak sehat..second sebab k.na keje huhu..memang xde rezeki yaya la time tuh..sedey sangat2..hope next year yaya boleh jumpa brother maher zain insyaallah...
dan sampai sekarang yaya aktif d pages brother maher dan maher zain malaysia fans club....
tu je la citer die hehe...(^_^)
























eh..eh jap2 tengok bawah please hehee













nampak tak gamba yaya kat ctue hehe...nak tahu kenape yaya ade kat ctue..sbnrnyer yaya join 

Voices Of Hearts for Our Brother Maher zain...(buku nie untuk brother maher zain)


                                   BROTHER MAHER ZAIN DAN AKHI FAIRUZ


buku nie da selamat berada d tangan brother maher zain..pada 15 oct 2010..so sweet kan thanx tue akhi fairuz dan firuz akhtar..(admin mzm-fc)sb da anjurkan buku niey...(^_^)




AKHIR KATA YAYA SAYANG MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_6) ...


Khamis, 2 Disember 2010

YALO..YALO......stress doll

Dicatat oleh yaya pocoyo di 8:37 PG 1 ulasan
                                                  Apekah???hahaha....

               AIshhh da lama kan x update blog nieyy huhu..rindu der.hahaha pocoyos jerk. :P...
adeishh solly meyhh bukan x mo update tp  buzy doll hhoho.....
sebenarnyerkan yaya tgh rungsing+pening=stresss...dan bile yaya stress .yaya nak makan huhu....hurmmm   berat yaya da naik lagi huhu......makin stress otak yaya nieyy..hadoooiii...tmbh2 lg taun depan yaya nk masuk blaja...
duit blom cukup nie...stress lagi huhu...
+ yaya rindu kat farm ngan furs huhu...... hurmm diaorg windu kat yaya x huhu...:( 
hurmm idup yaya selalu ade kena mengena ngan stress huhu...menci.


k tu jer la kot hohoho

Selasa, 16 November 2010

salam eidul adha

Dicatat oleh yaya pocoyo di 9:14 PG 0 ulasan
da kul brape niey yaya oiiii blom tido2 lagi huhu...yaya na tido da tadi,tapi rase cam ade benda lagi x buat hehe...ape lagi kalu tak 'update blog' hehe...yaya nk citer ckit pasal raya dan dgn sengaja plus x malu yay nk buat korang mengantuk plus lapa mcm yaya skunk nie haha...;P yaya jugak nak wish kat korang   SALAM EID MUBARAK atau boleh jugak d panggil SALAM AIDI ADHA atau d kenali jugak sbg HARI RAYA HAJI atau lebih dekat lagi HARI RAYA QURBAN...semua mempunyai maksud yg sama cuma perkataan jer lain sikit ejaan die hehe.... ;p
 hurmm korang mesti da ade kat kg kan..yg ade kat kg mesti da ade kat umah kan hehe...korang masak ape besok plus korang korban ape taun nieyyy??......
best la korang ,raya  ngan family....
yaya taun niey bertambah lagi satu pengalaman baru raya d shah alam ngan kak na...
mesti korang tertanya2 ape mksd pengalaman baru tu kan hehe......
mksd die pengalaman tu baru la hahaha..;P
Ayorrkkk jgn la marah yaya main2 jer hehe...
msd die camniey...
taun 2006-2008 yaya beraya haji d houston texas...
2009 ngan family kat tganu
2010 ngan k.na d shah alam....

ha tu la mksd yaya dgn pengalaman baru hehe...
mesti korang nk th kan yaya buat ape kat houston.....
hurmm inshaallah 6t yaya citer panjang pasal houston keh hehe...

yaya sebenarnyer sedey jugak asyik jauh jer dr mak yaya....
yaya kan anak mak yaya..so sedey la ckit x dapat berkepit celah ketiak mak ngeh2... ;p
tp raye haji taun nieyy best ckit..tersangat la best...
nak tahu kenape hehe.......
adelah rahsia ..mane leh bagi tahu korang hehehe..... ;p

p/s jgn makan daging banyak sangat tau hehe..nanti masuk spital lak..
tekanan darah tinggi ngeh2.... (^_^)
pepun hati2 (says maher zain )hehe

Isnin, 15 November 2010

Al-kisah ghatering mzm-fc ...

Dicatat oleh yaya pocoyo di 5:05 PG 0 ulasan
Salammm alll hehhe...malam nieyy yaya nk smbung ckit citer pasal ghatering mzm-fc.....korang da sedia maklumkan yg yaya x dapt join ghatering ary tue...tp terubat jugak la aty yaya bile tengok kat mzm-fc gambar2 dgn telecoferences berbelit tangan yaya nak taip haha.. :P......walaupun ade perasaan sedey,kecewa,jeles sb xde kat dalam pixca tu huuhuhu...............apepun pixca tu mmg best hehe.....dan kak reena pun cakap ghatering tu berjalan dgn seperti yg diaorg rancang...ALHAMDULILLAH ...yg paling best my brother ade hehe..tp dengar2 kat telecoferences tu brother maher kurang sehat..semoga brother maher cepat sembuh..dan sentiasa d lindungi ALLAH  S.W.T selalu AMIN...(^_^) ...kat bawah niey yaya selitkan sikit pixca yg yaya ambik dr mzm-fc..hope kwn2 enjoyy dgn pixca nie...


 yg berbaju itam tu akhi fairuz(president mzm-fc)dan yg berbaju puteh tu YB..



akhi fairuz dgn en azhar...



nie pulak acara potong kek for 3rd month mzm-fc....congratulation mzm-fc...


ghatering tu meriah sangat selain ade maher zain hehe,ade juga beberapa kump.nasyid tempatan seperti in-team,in-heart,unic,castury,rina salleh dan kwn2 dr mzm-fc...

nie la kwn2 yaya dr mzm-fc...ermmm yaya x kenal diaorg tp diaorg pun x kenal yaya jugak hehe...ade la beberapa kwn2 dr mzm-fc yg selalu yaya txt acctualy x selalu la tp ade la hehe 


da end hehe...smpai cnie jer lah yg yaya blh citer,sb yaya bkn ade kat ghatering tu nk citer panjang2 hehe...pepun jage diri korang baik2 yea..(^_^)

Ahad, 14 November 2010

Maher Zain's Teleconference With Malaysian Fans on 13th November 2010 (P...

Dicatat oleh yaya pocoyo di 12:46 PG 0 ulasan




Teleconference with Maher Zain, yesterday.. (Part II) :

Wassim : Adzhar! Idon't know that you're there.

(Everyone laughs!
Hehe)

Mr. Adzhar : Yes, everyone is here. Ummi Ros is also here.

MZ
: Listen, listen. I wanna say, Eid Mubarak to all of you insyaAllah.

Mr.
Adzhar : Can you show us your video please? Or Wassim? Wassim? Do you
have video call on your skype?

Wassim : The problem with the
video, if we put 3 people, you cannot put the video...

MZ : I
don't have video anyways, I don't have video anyways, I'm talking from
my Iphone now.

Wassim : Maher Zain is talking from his Iphone
now, so he cannot speak.

Mr. Adzhar : Ohhh it's okay.

MZ :
Next time, InsyaAllah.

Wassim : Next time, next time, we will
play it plenty of times. We only knew about this last night. So Maher
Zain wanna make it happen to the fans, and this is why we made it to you
guys.

InTeam : So any last words to your fans here, insyaAllah.


MZ : Thank you brothers, I appreciate it so much. Of course
brothers and sisters, and thank you so much for your effort and your
support and please give my love to all Malaysian people and Eid Mubarak
to all of you, see you there very-very soon insyaAllah.

InTeam :
And the last words from our founder of MZM-fc. Akhi Fairuz.

Akhi
Fairuz : Brother Maher Zain. Assalamualaikum Maher Zain!
Assalamualaikum?

Wassim : Maher! Maher!

MZ : Yes!
Waalaikumsalam warahmatullahiwabarakatuh. Can you hear me?

Akhi
Fairuz : Yes yes yes! Maher Zain, saya sayang kamu!

(Everyone
laughs! :D)

MZ : Hehehehe! Saya sayang Malaysia! Sorry
Malaysians, I cannot sing. I'm very tired. Very-very tired. Next time
insyaAllah, next time.


InTeam : Alhamdulillah. It's okay
brother. We would like to thank you for spending you time with us.

MZ
: Yes my brother.

InTeam : Since you cannot sing, we wanna sing
you a song. 1,2,3!

(Everyone sings "Barakallahuma" for Maher
Zain)

MZ : Yeayyyy! Okay listen, listen! Are you really Malaysian
people or you Arabic people? You sound very much like Arab people.
Hehe.

(Fans make noise. :D)

Akhi Fairuz : Okay Maher, any
last words from you? In Malay?

MZ : My last words brothers, thank
you so much and.....

Akhi Fairuz : In Malay

MZ :
Hmm..Hati-hati (be careful)

(Fans make noise. :D)

MZ :
Bagussssssssss (good)

Akhi Fairuz : Terima kasih

MZ :
Thank you so much, terima kasih brothers. Thank you so much.
Barakallahufikum. And may Allah bless you and reward you for your hard
work, thank you so much for your support.

Fans : Ameeen

MZ
: Ameen ameen. Thank you. Jazakallahu khayr. Eid Mubarak. Eid Mubarak.
Eid Mubarak.

Akhi Fairuz : Okay Maher Zain, listen to this
please. Saya Sayang Maher Zain.

MZ : Saya sayang Maher Zain
Malaysian Fan Club!

(Fans make noise. :D)

MZ : Okay guys.
Ilal liqa'. Thank you very much. Thank you, thank you. Assalamualaikum.


Wassim : We're coming back to Malaysia, don't worry, don't
worry. We'll see you soon, insyaAllah.

MZ : Yes yes, Malaysia is
my second home. My second home, insyaAllah.

Wassim : Yes yes
yes. Who's missing me?

Mr. Adzhar : Firdaus Mahadi, our
photographer.

Wassim : Okay! Firdaus. Listen, listen.

Maher
Zain : Yes, we're missing you too, Akhi Firdaus!

Wassim : We
miss Adzhar, (the rest sorry, I just couldn't hear)

MZ : the fan
club, to all Malaysians

Wassim : To all Malaysians,
Alhamdulillah. We had a great experience and we left it and we're coming
back in February and we gotta go rock Malaysia, insyaAllah. 20,000
people in the stadium insyaAllah. Barakallahufikum.

MZ : Alright.
Assalamualaikum. Thank you.

Wassim : Thank you ya Allah.
Assalamualaikum, take care everyone. Eid Mubarak.

Credit to : Nurfatehah Md Ulang

♥♥♥ (^_____^)


Maher Zain's Teleconference With Malaysian Fans on 13th November 2010 (P...

Dicatat oleh yaya pocoyo di 12:42 PG 0 ulasan


Teleconference with Maher Zain, yesterday. (Part I)

Fans : Tell us about your new album.

MZ : "So make du'a for us
that we will make it, InsyaAllah. This is our hard work, and a lot of
time of work is gonna be spent on this, so make du'a . Allah gives us
spaces and helps us to get it done by next year, InsyaAllah."

Fans
: InsyaAllah, may Allah ease your effort, InsyaAllah. And there's one
special request, can you sing just a bit from your new song?

MZ :
To be honest, I'm very sick today. My voice is very tired. Next time
guys, insyaAllah. Next time.

Fans : (Make noise. Hehe.)

MZ
: Do you know that, since I left Malaysia, I came home to Sweden for 2
days, and I left to America for 12 days, and then I came home to Sweden
for 2 days, and then I went to Germany and Lebanon and alhamdulillah now
yesterday on day 4 I came back to Sweden and alhamdulillah I'm gonna
be left here for 2 weeks. Thank you so much brothers for calling and...

Mr.
Adzhar : Wassim, Wassim!

Wassim : Yes yes!

Mr. Adzhar :
Assalamualaikum! How are you?

Wassim : You all want me to say?

Everyone
laughs! :D

Wassim : Alhamdulillah. :D

Sabtu, 13 November 2010

KISAH YAYA+MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_^)

Dicatat oleh yaya pocoyo di 11:21 PTG 0 ulasan

Assalamualaikum. Peminat nasyid malaysia kini dilanda tsunami, taufan, ribut,Maher Zain termasuklah yaya dan family hehe. Memang ribut taufan betul minatnya hehe... 
nak tahu x camner yaya boleh jatuh cinta sangat2 kat maher zain dan lagu2 karya beliau???
camnieyy citer die...pada arieyy ahad ,tarikh die yaya lupa la huhu tp yg yaya ingat mase tu pertengahan bulan puasa ..macam biase la kalu da arieyy ahad tue mesti ade rancangan MELODI kan hehe..yaya pun tengok la rancangan melodi tue..mase duk tg melodi tue yaya da nak masuk bilik da sb rancangan tu makin lama makin bosan tahap gaban la huhu..tp yaya still jugak duk hadap tv tue,sb mase tue yaya rase cam borink la pulak kalu duk lam bilik..yaya pun layan jer la sampai abis....pastu terdengar la lagu insyaallah yg memang popular plus best sangat2 dlm dunia nie hehe...mase tu yaya x pk sangat la pasal brother maher niey..yaya penasaran nak tahu pasal lagu tue sb dlm lagu tukan ade sebut inshaallah name lagu tu pun inshaallah..mesti la ADE INSHAALLAH ape la yaya nieyy hehe... bukan ape perkataan yang lain yaya x berapa dgr +paham sangat hehehe maklumlah bi x berape nak ok huhu..tp separuh jer la melodi pasang video tue huhu,yaya pun ape lagi,masuk bilik bukak lappy terus bukak u tube...memang penasaran sangat la nk th pasal lagu tue hehe..pastu yaya taip la name maher zain mula2 kelam kabut jugak sb yaya terlupa nama die..macam2 nama kuar last2 yaya taip jer inshaallah..ambek kau terus kuar maher zain hehe...best2...(^_^) ..start dari tu la yaya selalu dengar semua lagu2 maher zain dan hayati lirik2 die ,dan dlm mase yg sama jugak yaya try translate satu2 mksd die..now yaya paham da setiap maksud lagu maher zain..ape yg yaya boleh cakap yaya memang tabik giler2 arr kat maher zain nieyy memang tak sia2 yaya minat die......Brother maher zain thanx u so much for wonderfull,amazing, songs....syukur alhamdulillah d dalam manusia sedang hanyut dengan dunia Allah kirimkan seorang hamba Allah  yg  rendah diri ,keperibadian yg tinggi yg berdakwah melalui lagu2 yg indah memuji ilahi ...ALHAMDULILLAH....terima kasih Ya Allah...terima kasih.....


sejak dari tue kehidupan yaya pun terus berubah,dlm handphone n95 yaya hanya ade lagu maher zain dan bacaan Al-Quran tiada lagi lagu2 barat n melayu yg ntah ape2 tue huhu....Alhamdulillah sedikit demi sedikit yaya berubah dan yaya juga tanamkan azam untuk berubah menjadi hamba Allah dan muslimah yg lebih baik dan cuba perbaiki sikap yaya dan lebih taat kepada yg MAHA PENCIPTA.. ....yaya selalu pegang pada kate2 niey"kalu maher zain boleh berubah kenape tidak kita"...




selepas yaya kenal maher zain tapi maher zain tak kenal yaya tue hehe..yaya pun bergiat aktif mencari  facebook maher zain..bile jumpa jer yaya terus add n komen excited sangat2 hehe...duk yaya jalan n tengok2 wall brother maher tue yaya pun nampak la perkataan nieyy maher zain malaysia-fc ...perkataan pertama yg kuar dr mulut yaya adelah'mak aihh maher zain da ade fans club kat malaysia best..best' dan tanpa melengahkan mase yaya terus add pages tu..dan start dr tue,yaya selalu ker pages maher zain,dan mzm-fc....semakin ary semakin dekat maher zain nk datang malaysia..
yaya pun semakin excited ,semakin bertambah excited yaya bila tahu maher zain punyer konsert akan berlangsung d MBSA SHAH ALAM...dekat jugak la dgn bukit jelutonggg...heppy giler yaya time tuh hehehe... d pendekkan citer tinggal satu ary lagi maher zain nk dtg malaysia dan yaya dpt tahu  mzm-fc  nk sambut maher zain kat airport...yaya lagi excited nk join hehe.. ermm pastu yaya tanya la kak na boleh tak pegi huhu,hurrmmm akhirnyer yaya x pergi jugak huhu
sbnrnyer sedy sgt2 sb x ley join + jumpa maher zain dr sesi bertemu peminat hinggalah ke konsert  semua yaya x leh join huhu sedey sangat2 padahal semua tue area selangor jer huhu da dekat sangat da ngan yaya huhuhu..sebab kenape yaya x pergi first sebab yaya tak sehat..second sebab k.na keje huhu..memang xde rezeki yaya la time tuh..sedey sangat2..hope next year yaya boleh jumpa brother maher zain insyaallah...
dan sampai sekarang yaya aktif d pages brother maher dan maher zain malaysia fans club....
tu je la citer die hehe...(^_^)
























eh..eh jap2 tengok bawah please hehee













nampak tak gamba yaya kat ctue hehe...nak tahu kenape yaya ade kat ctue..sbnrnyer yaya join 

Voices Of Hearts for Our Brother Maher zain...(buku nie untuk brother maher zain)


                                   BROTHER MAHER ZAIN DAN AKHI FAIRUZ


buku nie da selamat berada d tangan brother maher zain..pada 15 oct 2010..so sweet kan thanx tue akhi fairuz dan firuz akhtar..(admin mzm-fc)sb da anjurkan buku niey...(^_^)




AKHIR KATA YAYA SAYANG MAHER ZAIN DAN MZM-FC(^_6) ...


Copyright © 2010 yaya pocoyo............ | Design : Noyod.Com | Images: Pit-Tux